Bara elbilar ska tillåtas på vissa Londongator

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

21 aug 2018

Enbart utsläppsfria fordon ska få köra på vissa gator i den brittiska huvudstaden. Enligt ett förslag handlar det initialt om en gata i Londons finansdistrikt, rapporterar Financial Times.

Blir planen verklighet kommer majoriteten av alla bilar som rullar i London att förbjudas – i dag finns bara 12 000 elbilar i staden, men allt talar för att de snabbt kommer att öka i antal.

Mycket höga nivåer av kvävedioxid har uppmätts kring flera av gatorna i ”the Square Mile”, som området kallas, eftersom gatorna är smala och kantade av höga byggnader. Därför överväger myndigheterna att testa att endast tillåta elbilar att köra där. Detta eftersom utsläppskraven i de så kallade ultra low emission zones som nyligen infördes inte anses räcka.

– Vi har kommit fram till att ultra low emission zone inte är tillräckligt för att uppfylla utsläppskraven, så vi måste se över andra åtgärder för de allra mest trafikerade gatorna, säger Ruth Calderwood som ansvarar för utsläppsfrågor på City of London till tidningen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!