Bilder visar uppdaterade ID.3 i vintertester

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 jan 2023

Volkswagen har inte varit nöjd med ID.3 som den är idag. En uppdatering är på gång som ska visas senare i år.

Nu har det dykt upp bilder på nya ID.3 vid vad som ser ut att vara vintertester – eventuellt i Sverige.

Bilens front är också mer slät och minimalistisk. Det räfflade mönstret på stötfångaren under strålkastarna som hittas hos alla ID-modeller ser här ut att ha ersatts med släta ytor. Samtidigt hittas nu vertikala luftintag på båda sidor, något som också fanns med på skissen av uppdaterade ID.3 som Volkswagen har visat.

Volkswagen har sagt att ID. 3 kommer få ett par procents längre räckvidd i och med uppdateirngen, något som förmodligen beror på viss minskat luftmotstånd genom ändringar i karossen.

Vad vi inte får se är något av insidan. Redan vid lanseringen av ID.3 fick modellen en del kritik för att ha en för plastig inredning. Volkswagen har sagt att stort fokus vid uppdateringen därför ska ligga på interiören, som enligt Volkswagen ska få ett mer högkvalitativt utseende.

Skiss av interiören hos uppdterade ID.3

En konkret skillnad som nämns är att ”rattar av läder kommer att ersättas med en läderimitation av hög kvalitet”. Det innefattar även riktiga knappar på ratten, till skillnad från dagens version med touchknappar.

Dagens ID.3

Det ryktas om att en del saker som tidigare var tillval nu ska bli standard.

Tidigare i år visade Volkswagen också den kommande sedanen ID.7 med ett för ID-modellerna nytt koncept av interiör. Bland annat större pekskärm och ett nytt klimatsystem. En skiss av insidan av uppdaterade ID. 3 visar också en större skärm på instrumentbrädan.

Om några av de nyheterna även letar sig in i uppdaterade ID.3 återstår att se. Med ID.7 har Volkswagen presenterat en elbil som ska befinna sig i ett lyxigare segment än ID.3.

Vad uppdateringen innebär för priset på ID.3 är ännu oklart. Idag kostar Volkswagen ID.3 från 486 900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: