BMW visar upp den anpassningsbara minibussen Urbanaut

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 jul 2021

Förra hösten visade BMW upp ett koncept på en självkörande elektrisk minibuss med det gulliga namnet ”Urbanaut”. Det speciella med bussen var idén om att den ska vara föränderlig och kunna anpassas efter olika situationer och behov.

Nu har BMW satt ihop ett exemplar av Urbanaut och beskriver lite mer om idéerna kring bussen. BMW talar om tre olika ”Mini Moments” som de har döpt till Chill, Wanderlust och Vibe.

När du väljer till exempel Chill skapas platser för att ligga ned och den bakre soffan, kallad ”Cosy Corner”, ska bjuda på flera olika bekväma möjligheter att chilla.

Men Urbanaut anpassar även ljuset, ljuden och till och med doften i bussen för att skapa den rätta stämningen.

När det är dags att köra i väg får du välja Wanderlust förvandlar bussen till just en buss. Själva körningen kan den sköta själv, men om du vill ratta på egen hand fälls pedaler och ratt ut från sina annars infällda lägen för att skapa mer plats.

Vibe bjuder i stället på partystämning med hela bussen som en stor högtalare. Från karossens sidor ska det även gå att projicera animationer i takt till musiken.

De olika Mini Moments ska enligt BMW erbjuda bättre upplevelser både när du kör och har parkerat din semesterbuss.

BMW har hittills endast byggt ett exemplar av Urbanaut som just nu visas upp i München. I dagsläget finns det ingen information om BMW har planer på att sätta den i produktion.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!