BMW:s elkombi läckt på nätet – premiär på eCarExpo?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 jan 2024

BMW har bekräftat att sedanen i5 även lanseras som kombi under första halvan i år. Då med namnet i5 Touring, som kombi heter på BMW:s språk. Hittills har vi endast få se en mörk teaserbild där karossens form går att ana. I alla fall från officiellt håll, för nu sprids bilder på nätet som uppges visa i5 Touring helt utan maskering och i gott om ljus.

Premiären ser ut att vara nära. Och kanske kommer i5 Touring även närvara vid elbilsmässan eCarExpo i Stockholm helgen 2-4 februari. BMW deltar, men har ännu inte meddelat vad de kommer att ta med sig till mässgolvet. Men när eCarExpo helgen efter Stockholm även hålls i Oslo har BMW antytt att de kommer visa i5 Touring där.

”Helelektriska norska premiärer väntar på dig på eCarExpo!”, skriver BMW Norge på sitt Instagramkonto tillsammans med den tidigare visade teaserbilden av i5 Touring.

Skärmdump från BMW Norges Instagram.

Motoriseringen av kombiversionen blir enligt BMW samma som hos sedanen i5. Det betyder bakhjulsdrift med 340 hästkrafter eller fyrhjulsdrift med 517 hästkrafter. Sedanen har en räckvidd på som mest 58,2 mil, men vad räckvidden för i5 Touring blir har ännu inte avslöjats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!