Circle K ska installera 75 supersnabbladdare i Sverige – i år

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

6 sep 2019

Circle K lanserar egna snabbladdare och supersnabbladdare. Och nu vill mackägaren bli störst på laddning. Det skriver de i ett pressmeddelande i dag.

De första laddstolparna under eget varumärke invigs idag på en ny stationen i Flädie, som ligger i Skåne. Där placeras två snabbladdare med en effekt på 50 kW och två med en effekt på 150 kW.

”Circle K tar därmed ytterligare ett stort steg mot att bli störst i Sverige på snabbladdning av elbilar. Redan i slutet av 2019 räknar Circle K med att erbjuda 120 snabbladdare, varav 75 supersnabbladdare, med grön el på 50 stationer runtom i landet”, skriver företaget.

– Vi vill vara det självklara valet längs vägen för Sveriges elbilister. Vi tror på elbilens framtid och vill underlätta för snabb och enkel laddning. Därför genomför vi nu en stor satsning på el. Vår ambition är att bli störst i Sverige, säger Jenni Alterling, Senior Fuel Product Manager på Circle K Sverige.

Utbyggnaden kommer att främst ske längs de stora huvudvägarna, för att göra det möjligt att resa med elbil även på långa sträckor, och runt de större städerna där huvudparten av elbilarna finns.

Utrullningen ska ske snabbt. Redan i slutet av 2019 räknar Circle K med att ha 120 snabbladdare, varav 75 supersnabbladdare, med grön el på cirka 50 stationer runt om i landet. Det ska, enligt, Circle K göra dem till Sveriges största destination för snabbladdning.

– Vi driver nu utvecklingen i vår bransch genom denna storsatsning på snabbladdning. Vi erbjuder sedan tidigare laddning genom våra samarbetspartners IONITY och Bee Charging Solutions. Nu tar vi nästa steg och lanserar egna laddare, säger Eva Kimborn Heivert, VD på Circle K Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: