Dacia lovar eldriven version av sin storsäljande modell

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 mar 2024

Länge var det oklart vilken bil som skulle bli Europas mest sålda förra året: Tesla Model Y eller Dacia Sandero. Till slut var det Tesla Model Y som plockade hem titeln, och med det blev historisk genom att bli den första elbilen att göra det.

Med en andraplats och 234.715 sålda exemplar under 2023 är också Dacia Sandero en storsäljare i Europa. Och nu meddelar Dacias vd Denis Le Mot till branschtidningen Automotive News att den även kommer med eldrift. Men först med nästa generation, som beräknas komma tidigast 2027. Det kommer heller inte bli en modell som utvecklats som elbil från grunden.

Dacia Sandero, här i utförandet Stepway.

– Nästa generations Sandero kommer att ha en förbränningsmotor, men det kommer också finnas en elektrisk version, säger Denis Le Mot till tidningen.

Om den då kommer till Sverige återstår att se. Elbilen Dacia Spring, Europas billigaste elbil som nyligen fick en facelift, tas inte in hit. Och trots att Dacia Sandero alltså blev kontinentens näst mest såld bil förra året fick den här hos oss nöja sig med 68:e plats och 1.246 registreringar, enligt siffror från Mobility Sweden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!