Elbilen + Elbilsveckan = sant

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 okt 2023

Vi har blivit med podd! Elbilen har gått samman med podden Elbilsveckan och det första gemensamma avsnittet finns ute nu. Lyssna här!

Podden Elbilsveckan är väletablerad och initierad. Så när vi på Elbilen tänkte att vi skulle starta en podd kändes det bättre att gå samman med Sveriges kunnigaste elbilspodd.

Elbilsveckan drivs av YouTube-stjärnan Peter Esse, som tidigare drev podden Teknikveckan. Det är den som har bytt namn till Elbilsveckan och med på tåget finns ytterligare en YouTube-profil, Christoffer Gulin från Elbilsmagasinet – som alltså inte är en tidning utan en YouTube-kanal och en webbplats.

I det första avsnittet med vår närvaro medverkar både chefredaktör Fredrik Sandberg och redaktör Joakim Dyredand. I avsnittet pratas det om hur tidningen startade, tidiga historier om Teslas intåg i Sverige och hur man tog sig fram under sina första år när elbilsmarknaden var rätt liten.

Det står även elbilsracing på temat, är det en succé och hur ser branschen på att inte behålla stora V8-motorer och annat bensinslukande? Stockholm stängs för bensin- och dieselbilar och årets bil, Jeep Avenger, visar sig vara en riktigt dålig elbil.

Det är helt enkelt en mycket spännande timme du har framför dig. In och lyssna direkt här!

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!