Elbilen på plats inför Model Y-premiären

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

14 mar 2019

Hej Tibor! Var är du någonstans?
– I USA på väg till Tesla Model Y eventet. Elbilen i Sverige är en av ytterst få biltidningar som är på plats för att bevittna avtäckningen av deras nya elbil.
Så hur är det i Los Angeles?
– Ehh… just nu är jag i San Francisco faktiskt, besöker Teslas fabrik i Fremont. Sen ska jag kasta mig på flyget till Los Angeles så jag hinner till eventet i Hawthorne i kväll.
Mycket att göra?
– Ett tufft jobb men nån måste ju göra det 😉
Hur var fabriken?
– Robotar på golvet, robotar i taket (som de kallar ro-bats) och massor med människor som övervakar dem och åker runt med bildelar i små eldrivna (förstås) truckar.
– På slutmonteringen till och med montörer som sitter på robotarmar som skickar in dem i bilen så de kan komma åt utan att behöva krypa. Människa och maskin i nästan kuslig symbios.
– Men mest bestående intrycket av fabriken är ändå hur rent och tyst den är. Inte minsta lilla oljefläck och enda gången vi behövde hörselskydd var vid stansningen av metallplåtarna. (Till och med där mest för advokaters skull.) Rent och snyggt. Jag har sett smutsigare restauranger än så. Apropå de har en restaurang mitt på arbetsgolvet.
Något mer du ska göra?
– Nu blir det flyg till Los Angeles. I morgon hoppas jag även hinna med att titta på Teslas solcellsprodukter också.
Det blir mycket Tesla att läsa om i nästa nummer av Elbilen i Sverige!
AE9DEBDB-CC5F-47B8-8203-53FC620A0658
1643808F-8D14-43F9-963F-63D18EA456AE

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!