Eldrift säljer bäst hos Mini

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 jan 2023

BMW-ägda Mini ska bli helt eldrivet till 2030. Och även om det är en bit kvar både till året och målet ser Mini ut att ha slagit in på rätt väg. För när försäljningen från 2022 nu summeras visar siffrorna att helt eldrivna Mini Cooper SE var modellen som sålde bäst.

Totalt sålde Mini under förra året 292 923 bilar, en minskning med tre procent jämfört med året innan. Försäljningen av eldrivna Mini Cooper SE landade däremot på 43 744 bilar, en ökning på 25,5 procent jämfört med 2021.

Även i Sverige kunde Mini öka försäljningen av sin eldrivna modell med 2,9 procent. Totalt registrerades det 2 845 exemplar av Mini Cooper SE i Sverige under 2022.

– På en marknad som totalt sett backar med 6,1 procent är det betydelsefullt att MINI kan gå mot strömmen och faktiskt växa, säger Tina Jarlerud som är chef för MINI Norra Europa.

Konceptet Mini Aceman

Förhoppningen är att kunna öka försäljningen ytterligare i år. Bland annat ska nästa generations elbilar från Mini presenteras. En försmak av det har vi redan fått i konceptet Aceman som visades förra året.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: