Eldrivna NXT Gen Cup blir plantskola till Formel E

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 feb 2024

Det som tidigare hette Junior SM i racing går idag under namnet NXT Gen Cup och är en helt eldriven tävlingsserie. Racen körs med RT NXT-1 som är baserade på Mini Cooper SE. Den har 230 hästkrafter och en toppfart på 200 km/h. Bateriet är på 30 kWh och bilarna väger in på 1.150 kilo.

Den som presterar väl med RT NXT-1 kan nu ha en god chans att få byta upp till de mer avancerade tävlingsbilarna i Formel E. För nu står det klart att NXT Gen Cup blir plantskola och supportserie för både Formel E och tyska DTM. De sex tävlingshelgerna för NXT Gen Cup kommer köras på samma banor som Formel E och DTM och premiären sker vid italienska Misano helgen 13-14 april.

– Vi har tillsammans med Formel E och DTM skapat en spektakulär kalender som kommer att ge våra juniorförare en stabil grund för att starta sina racingkarriärer och visa sina talanger för några av de bästa teamen och partnerna i världen, säger Fredrik Lestrup som är initiativtagare till Next Gen Cup.

De tävlande i NXT Gen Cup är både killar och tjejer i åldern mellan 15 och 25 år. Efter premiären i Misano följer tävlingar i Monaco, Berlin, Norisring (Nürnberg, Tyskland), London och Hockenheim (Tyskland).

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: