Ny kalender för NXT Gen Cup

Joakim Dyredand

Joakim Dyredand

20 maj 2024

NXT Gen Cup har presenterat en omarbetad kalender för 2024 års säsong. Juniormästerskapet tar plats i supportprogrammet till den populära tyska racingserien DTM.
Den helelektriska racingseriens säsong skulle ursprungligen ha inletts i Italien i april, men har fått revideras under de senaste veckorna efter att ett planerat samarbete med den elektriska formelbilsserien Formel E blåsts av.
 
Arbetet med att utforma en ny kalender är nu klart, och har istället mynnat ut i en ytterligare förstärkt relation med tyska DTM – ett av Europas största och mest prestigefyllda racingmästerskap. 
 
”Det känns extremt skönt att den nya kalendern äntligen är på plats och att det blev så här bra”, säger Enzo Hallman, en av förarna som även körde fjolårets premiärsäsong. ”Nu vet vi vad som gäller och jag kan börja förbereda mig på riktigt inför årets säsong. Det kommer att bli välbesökta tävlingar rakt igenom, grymma banor, och väldigt, väldigt kul. Jag längtar mer än någonsin till premiären!

Enzo Hellman, glad för ny racingkalender.

Redan i den ursprungliga kalendern fanns två DTM-evenemang med på NXT Gen Cup-agendan, Norisring den 5-7 juli och finalen på Hockenheim den 18-20 oktober. Till dessa läggs nu även klassiska Nürburgring (16-18 augusti) samt den tekniskt krävande Sachsenring (6-8 september).
Fördelat över de fyra tävlingshelgerna kommer totalt 12 race att köras, samma antal som under premiärsäsongen 2023. 

 NXT Gen Cup 2024

5-7 juliNorisring – 4 race
16-18 augustiNürburgring – 2 race
6-8 septemberSachsenring – 4 race
18-20 oktoberHockenheim – 2 race

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!