Elon Musks Tweets blir målarbok

Lotta Hedin

Lotta Hedin

5 okt 2020

Tesla vd:n Elon Musks livliga Twittrande har väckt en hel del känslor under åren, både positiva och negativa. Hos konstnären Salina Gomez väckte de skaparglädje, vilket nu lett fram till en 52 sidor tjock målarbok, som ska vara lämplig för både barn och vuxna. De 52 bilderna i målarboken som går under namnet “The Illuminated Tweets of Elon Musk” kan färgläggas i valfri kulör och de bygger alla på olika utvalda Musk-Tweets.

“Finishing off the plan while listening to the soundtrack from Gatsby. Seems appropriate…” Bild Salina Gomez, från The Illuminated Tweets of Elon Musk

Den första är från 2016, då Musk Tweetade att han höll på att färdigställa sin plan. De sista bilderna har sina ursprung i Musks tweets från november 2019 om Cybertruck på Mars, och om SpaceX Dragon 2:s resa till ISS i maj 2020.

Salina Gomez startade en kampanj på Kickstarter för att få in pengar till en första upplaga, och insmlingsmålet nåddes snabbt. De första böckerna är enligt Gomez redo att tryckas, med beräknad levererans i oktober.

– När jag hittade Musks Twitterkonto gav mig mycket glädje, berättar Gomez.

–I en period när jag verkligen behövde mer hopp om vår framtid inspirerade Musk mig att drömma större. Den här målarboken är mitt sätt att föra vidare den känslan. Tack alla som stöttat projektet, jag hoppas att ni får lika mycket glädje av detta som jag har haft, säger konstnären i en film på Kickstartersidan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!