Elsuv från Alfa Romeo ska bjuda på unik körkänsla

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 sep 2023

Alfa Romeo visade nyligen sin första helt eldrivna modell. Eller ja, egentligen handlade det om en extremt begränsad utgåva på 33 exemplar av en nytolkning av 1960-talets supersportbil Tipo 33 Stradale. Den som vill kunde få den elmotorer i stället för en treliters V6:a.

Alfa Romeo Tipo 33 Stradale var däremot slutsåld redan när den visades. Men nästa år ser det ut som att vi får en ny chans att lägga vantarna på en eldriven Alfa. På nätet har det dykt upp bilder på vad som påstås visa tillverkarens första serietillverkade elbil med lansering 2024.

Det handlar då om en kompaktsuv som mäter 4,1 meter på längden och de tekniska specifikationerna pekar på att det blir en släkting till bland annat Avenger från koncernsyskonet Jeep. Både Alfa Romeo och Jeep ingår i jättekoncernen Stellantis.

Flera av koncernens märken använder samma elmotor med 156 hästkrafter och ett batteri på 54 kWh. Enligt brittiska Autocar är det också vad vi kan vänta oss hos Alfa Romeos elsuv, som med det ska få en räckvidd på omkring 40 mil.

Alfa Romeos produktionschef Daniel Guzzafame säger till tidningen att han är mer än nöjd efter att ha kört en prototyp av bilen.

– Fantastiskt. Jag älskar den. Den är unik. Det finns ingen annan elbil på marknaden smed samma körkänsla. Det är precision. Det är vad Alfa Romeo är känt för, säger han till tidningen.

Något namn har modellen ännu inte, men det antyds att priset kommer landa på strax under 500.000 kronor. Jeep Avenger kostar idag från 469.900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!