Felix Rosenqvist vann i Berlin

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

10 jun 2017

Felix Rosenqvist tog på lördagen sin första Formel E-seger.  Efter 44 varv på banan i Berlin var svensken först att korsa mållinjen, drygt 2,2 sekunder före tvåan Lucas di Grassi. Loppet innebär också att Rosenqvists stall Mahindra tog sin första seger. Succé, inte minst då Rosenqvists stallkamrat Nick Heidfeld slutade som trea.

– Det här är en väldigt stor seger för mig, och för hela teamet, säger Rosenqvist. Jag är otroligt glad och stolt över att vi lyckades med detta, och det bevisar att känslan jag haft den senaste tiden – att vi har den här kapaciteten – var korrekt. Ett stort, stort tack till Mahindra Racing för ett fantastiskt jobb; de förtjänar verkligen den här segern.  

Rosenqvist startade loppet som trea, men efter en bra start tog han sig direkt in bakom di Grassi. Halvvägs in i loppet körde han även om brasilianen i en kurva och försvarade sin ledning under de återstående varv.

– Jag kom förbi López direkt i starten, och sedan såg jag att jag hade lite bättre fart än di Grassi en bit in i loppet. När jag väl kom förbi handlade det om att inte göra några misstag och ta bilen i mål på säkrast möjliga sätt. En otrolig känsla, men nu måste vi ta nya tag och börja fokusera på morgondagen, säger Rosenqvist.

Efter det första loppet av två i Berlin, det andra körs på söndagen, avancerade han till fjärde plats i Formel E-tabellen, bara en poäng bakom trean Nicolas Prost.

Segerintervju med Electric Motor News:

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: