Supertätt försäsongstest för STCC

Joakim Dyredand

Joakim Dyredand

22 maj 2024

Det från i år helt elektriska mästerskapet STCC kör just nu försäsongstest. Detta inför premiären i Göteborg den 8–9 juni. Och det ser riktigt lovande ut!
Tidigare gokartvärldsmästaren Viktor Gustavsson imponerade direkt på Ljungbyheds Motorbana och slog Brink Motorsport-föraren Jimmy Eriksson med en tusendel.

Det kändes helt klart bra! Detta är min fjärde dag i en racingbil någonsin och jag har betydligt mycket bättre självförtroende i bilen nu. Visst var vi snabbast, men det finns mycket kvar att jobba på och jag satte min tid under en long-run och inte en kvalsimulering”, säger Viktor Gustavsson.

Exion Racing-föraren satte den hittills snabbaste varvtiden på Ljungbyheds Motorbana av den nya elektriska STCC-eran med 56.526, medan Tesla Model 3-föraren Jimmy Eriksson näst snabbaste tid på 56.527 trots teknikstrul.

”Vi hade lite strul i första passet och fick bara två varv, något som gjorde att vi hamnade lite på efterkälken till andra passet. Så med tanke på det så känns det ju bra med en andraplats hittills och det är riktigt tight i toppen, det är verkligen hårfint att sätta det där absolut sista på varvtiden. Det är en utmaning och vi jobbar vidare hårt”, säger Jimmy Eriksson.

Tolv helelektriska bilar kommer till start i STCC 2024: BMW, Cupra, Tesla och Volkswagen.

Totalt kördes två testpass under dag ett av de officiella testerna i Ljungbyhed och Tobias Brink toppade det första passet som också var ultrajämnt. 2022-mästaren Robert Dahlgren var bara 29 tusendelar bakom i sin CUPRA Born medan Exion Racing-föraren Alexander Graff var tredje snabbast, 55 tusendelar från förstaplatsen.

Jag tycker att det kändes betydligt mycket bättre här än när vi testade på Mantorp senast. Det blev en femteplats idag och det är supertight i tiderna, riktigt svårt att verkligen sätta varvet. Men det är en kul bil att köra och det gäller att hålla tungan rätt i mun”, säger Robert Dahlgren.

Alexander Graff var tredje snabbast även i andra testpasset, 73 tusendelar från snabbaste tid, medan Tobias Brink var fyra och Robert Dahlgren femma. 2022-juniormästaren Axel Bengtsson var sjätte snabbast för CUPRA Sweden – PWR.
De intensiva försäsongstesterna inför säsongspremiären i Göteborg den 8-9 juni fortsätter under onsdagen i Ljungbyhed medan Ring Knutstorp står värd för STCC-fältet på torsdag.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!