Publikrekord och dramatik vid STCC i Ljungbyhed

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 jul 2024

Efter premiären i Göteborg för några veckor sedan var det i helgen återigen dags för tävling i det nu helt eldrivna STCC. Loppen körs med Tesla Model 3, BMW i4, Cupra Born och Volkswagen ID.3 som har modifierats av företaget EPWR. Något som bland annat ger bilarna 550 hästkrafter. 0-100 km/h ska klaras på under tre sekunder och toppfarten är på 300 km/h. Därmed är det de snabbaste bilarna hittills i STCC.

Den här gången på Ljungbyhed Motorbana i Skåne dit det kom en rekordpublik på 7.200 åskådare. I stället för de “Head 2 Head”-lopp som i Göteborg där två förare kör mot varandra var det nu ett klassiskt upplägg med 11 bilar i starten.

Och det blev Brink Motorsport med Tobias Brink i sin Tesla Model 3 som plockade hem helgen, med två pole position och två segrar. Något som innebär två poängs ledning över regerande mästaren Robert Dahlgren från CUPRA Sweden – PWR.

– En riktig panghelg, vi har maxat alla poäng man kan ta. Det var två riktigt svettiga race och jag försökte bara fokusera på mitt race medan det såg kaotiskt ut i backspegeln. Det är alltid härligt att leverera på hemmaplan, teamet har levererat och vi har en väldigt snabb bil just nu, säger Tobias Brink.

Tvåan Robert Dahlgren hade tog hem andra plats i den första tävlingen, men fick nöja sig med en sjätteplats i den andra efter en startkrasch. Något som satte stopp för tävlingen för tre av förarna.

– Första tävlingen var riktigt rolig med mycket kontakt och en skön pallplats. Det andra racet var väldigt stökigt, jag trycke på push-to-pass i starten och satsade på att runda Tobias Brink i första kurvan. Men jag fick en smäll på höger bakhjul, efter det så handlade allt om att rädda poäng, säger Robert Dahlgren.

Inför nästa tävling i Helsingborg den 24 augusti leder Tobias Brink förarmästerskapet på 78 poäng, två poäng framför Robert Dahlgren och sju poäng framför teamkollega Mikael Karlsson.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!