STCC: stadslopp ersätts med dubbeltävling på Knutstorp

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 jul 2024

Premiären för helt eldrivna STCC skulle gått av stapeln förra året med ett stadslopp i Helsingborg. Men hela säsongen sköts upp till i år på grund av förseningar med leveranser av komponenter. Premiären skedde därför med ett stadslopp i Göteborg i början av juni, som följdes upp av en tävlingshelg i Ljungbyhed där det även slogs publikrekord.

Under årets säsong var också ett stadslopp i Helsingborg planerat till den 24 augusti. Men det skjuts nu upp till nästa år. I stället utökas Newsracet på Ring Knutstorp den 13-14 september som då blir en dubbel tävlingshelg.

– Newsracet är en av de absolut bästa tävlingarna i Sverige och vi växlar nu upp tillsammans med Ring Knutstorp där publiken kommer att få se dubbelt så många tävlingar, säger Micke Bern som är vd för STCC.

De som redan köpt biljett till tävlingen i Helsingborg kan få pengarna tillbaka eller boka om biljetten till tävlingen vid Ring Knutstorp. Under helgen sätts det också in kostnadsfria bussar från centrala Helsingborg till tävlingen vid Ring Knutstorp för alla som har biljett dit. Resan dit tar ungefär en halvtimme.

– När vi inte kan ta racingen till centrala Helsingborg 2024, så får vi helt enkelt göra det bästa av situationen och ta folk från Helsingborg till Knutstorp och tillbaka. Många partners och sponsorer kommer att lägga boende och aktivering under denna helg i Helsingborg så STCC kommer definitivt att synas och verka i Helsingborgs stad, säger Micke Bern.

STCC blev i år världens första helt eldrivna nationella touring car-mästerskap. Loppen körs med Tesla Model 3, BMW i4, Cupra Born och Volkswagen ID.3 som har modifierats av företaget EPWR. Något som bland annat ger bilarna 550 hästkrafter. 0-100 km/h ska klaras på under tre sekunder och toppfarten är på 300 km/h – vilket gör dem till de snabbaste bilarna hittills i STCC.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!