http://maxpixel.freegreatpicture.com/Supercar-Car-Style-Motor-Auto-Vehicle-Ferrari-2932193

Ferraris elbil ska komma 2025

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 apr 2021

Ferrari har länge varit känt för en minst sagt skeptisk inställning till elmotorer. Så sent som förra året ska dåvarande chefen Louis Camilleri sagt att han inte kan föreställa sig att Ferrari helt skulle sluta med förbränningsmotorer.

Men ändå har man lovat att visa en eldriven modell till 2030. Nu visar det sig att den italienska tillverkaren tydligen har ändrat sig och vill snabba på utvecklingen.

Enligt affärstidningen Bloomberg ska en elektrisk Ferrari visas redan 2025. Projektet ska drivas på av den nye chefen John Elkann som tydligen har en annan inställning till eldrift än sina föregångare.

Exakt vad det blir för bil är ännu oklart. Tidigare läckta dokument har visat en tvåsitsig konstruktion med fyrhjulsdrift från en elmotor vid varje hjul.

Om det är vad det arbetas på i Ferraris fabrik vid Maranello avslöjades inte. Men redan nu utlovas en riktig Ferrari.

– Du kan vara säker på att det kommer bli allt du drömmer om att ingenjörerna och designerna vid Maranello kan föreställa sig för en sådan milstolpe i vår historia, sa John Elkann under ett möte med aktieägare enligt tidningen Autocar.

Tidigare har Ferrari lanserat hybridmodellen SF90 Stradale som har en elektrisk räckvidd på knappt tre mil. Nästa år ska Ferrari även lansera en SUV med hybridteknik.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!