FF tar emot beställningar på superbil – se videon här

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

4 jan 2017

Faraday Future har visat upp ett riktigt fartvidunder. Bilen, som gjorde premiär på CES-mässan i Las Vegas, har en motoreffekt på 783 kW och gör noll till 60 miles per hour på under 2,4 sekunder. Och räckvidden… hela 700 kilometer (NEDC). Den går dessutom att beställa.

En förskottsbetalning på 5 000 dollar ska garantera ett av de första 300 exemplaren, men för den som nöjer sig med en bil som inte har färgen ”Silicon Valley Aluminium” kostar det inte ett öre att lägga en förbeställning.

Visst, biltillverkaren uppges ha problem med kassaflödet – något som bland annat har resulterat i att bygget av den planerade fabriken har avstannat. Dessutom gick presentationen under natten till onsdagen inte helt smärtfritt – bilen parkerade inte sig själv så som planerat. Ändå imponerar den, men på ett helt annat sätt än den ”Batmobil” som företaget visade upp under förra årets CES-mässa.

Tidningen Elbilen är förstås på plats för att rapportera om FF 91, som modellern heter, och andra elbilsnyheter. Läs mer här och i det kommande numret av tidningen.

Faraday Future har obetalda räkningar

FF och LG Chem i batterisamarbete

FF visar upp ”Batmobil”

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!