FF visar upp ”Batmobil” – och batterichefen går till Lotus

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

5 jan 2016

Faraday Future har visat upp sin konceptbil. En vacker skapelse, men kanske inte så revolutionerande som företaget hade utlovat. FF skulle ju skaka om bilbranschen med något som bara har en sak gemensam med dagens bilar: Fyra hjul.

Och visst, bilen som visades upp på CES-mässan i Las Vegas natten till tisdagen är lite udda. Den har till exempel bara plats för en. Den har också tusen hästar. Men annars är den inte särskilt olik dagens bilar. Finesserna på insidan liknar sådant som andra biltillverkare också talar om i konceptsammanhang.

Många av besökarna på CES-mässan i Las Vegas tyckte att den liknade en Batmobil (andra tyckte att jämförelsen var löjlig). Framtiden får utvisa om det är ett gott betyg. Och Faraday Future säger att plattformen är anpassad till alla typer av fordon, så bilarna som ska byggas i den nya fabriken i Nevada kommer kanske att se mer alldagliga ut – trots att företaget själva hävdar att de inte har särskilt mycket gemensamt med andra bilar.

Avtäckningen må ha varit kvällens stora händelse på CES, men ännu större grejer händer i kulisserna. Kort före premiären blev det känt att företagets chef för batteriutveckling har slutat.

Porter Harris, med erfarenhet från Teslagrundaren Elon Musks eget rymdprogram SpaceX, har gått över till Lotus, rapporterar Bloomberg.

En nyhet som kanske kommer att visa sig vara minst lika spännande som konceptbilen Faraday Future visade upp. 2016 verkar bli ett intressant elbilsår!

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: