Genesis visar koncept på lyxig eldriven cab

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 nov 2022

Eldrivna cabrioleter är ännu något som lyser med sin frånvaro. Och ändå är ju den tysta och utsläppsfria eldriften som gjort för att åka utan tak. 

Hyundaikoncernens lyxmärke Genesis visar nu i alla fall ett koncept på en eldriven öppen modell. Genesis X Cabriolet baserad på de tidigare koncepten för eldrivna modeller Genesis X Concept och Genesis X Speedium Coupe. 

Det betyder att det hittas samma teknik och prestanda i den taklösa bilen som i de andra båda koncepten. 

Problemet är att Genesis inte har avslöjat några detaljer kring någon av de tre bilarna. Batteristorlek, räckvidd, hästkrafter och annat är alltså ännu hemligt. 

Men vi får i alla fall veta att Genesis X Cabriolet är en äkta fyrsitsig cab med fällbart plåttak. I det hittas också en sollucka (Moon Roof) för att kunna ta in lite av himlen även med taket uppfällt. 

I profil har konceptet en tydligt utdragen linje och Genesis framhäver det långa axelavståndet, utan att gå in på måtten. 

Jämfört med det korta överhänget fram finns det betydligt mer plats bakom de bakre hjulen vilket ger bilen ett lite annorlunda utseende. 

På insidan ligger fokus på förarplatsen som är upplagd som en tajt cockpit där instrumentering och inställningar slingrar sig runt stolen. 

Om cabrioleten eller något av de andra två koncepten sätts i produktion är oklart. 

Efter lång tid av frånvaro blev det förra året klart att Genesis ska börja sälja tre eldrivna modeller i Europa. 

Först ut i Sverige uppgavs bli crossovermodellen GV60 men lanseringen här har skjutits upp på framtiden. 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!