Hyundai i USA bekräftar Ioniq 6 och Ioniq 7 – och gör det möjligt att betala med Ioniq 5

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 maj 2021

Igår presenterades elsuven Ioniq 5 för den amerikanska marknaden. Kunderna där kan bland annat glädjas över två års gratis laddning i upp till 30 minuter – något som med bilens snabba laddning ger rejält med räckvidd.

I pressmeddelandet inför presentationen bekräftades också de tidigare ryktena kring efterföljarna av Ioniq 5. Där stod att Ioniq 6 blir en sedan i mellanklassen med lansering nästa år som ska ersätta dagens Hyundai Ioniq. Den följs sedan av Ioniq 7 som blir en SUV och kommer 2024.

Bland annat den koreanska sajten ”Korean Car Blog” har tidigare rapporterat liknande uppgifter som nu tycks stämma. Brittisk Carscoops anger även konkreta tekniska detaljer kring de båda kommande modellerna. Som källa anges en ”mediabriefing” i samband med presentationen av Ioniq 5 i USA.

Ioniq 6 uppges få ett batteri på 73 kWh och en räckvidd på 48 mil. Den ska erbjudas med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift från två elmotorer som då har en gemensam effekt på 313 hästkrafter.

Ioniq 7 ska enligt samma uppgifter få ett större batteri på 100 kWh och samma drivlina med fyrhjulsdrift. Räckvidden anges även för Ioniq 7 vara 48 mil.

Ioniq 7 ska framförallt rikta sig till den amerikanska marknaden genom att vara en stor SUV.

Utöver uppgifterna om kommande modeller har Hyundai även berättat mer om bilens system för ”in car payment”. Genom att registrera ett betalkort i bilens system ska det gå att betala vid laddstolpar direkt med bilen via pekskärmen.

Systemet införs med lanseringen av Ioniq 5 i USA i höst där det även ska gå att betala hos vissa partners som pizzakedjan Domino’s. Tjänsten är sedan tänkt att utökas till flera företag.

Tjänsten använder bilens uppkoppling Bluelink som kräver ett abonnemang för att användas.

Det är i dagsläget oklart om det även kommer gå att betala för en pizza med sin Ioniq 5 även i Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!