Hyundai Kona får ansiktslyftning

Lotta Hedin

Lotta Hedin

12 nov 2020

Efter årsskiftet släpper Hyundai en ny, ansikstlyft version av sin storsäljande Kona Electric. När det gäller drivlinan är det inga nyheter, men designen är uppiffad både exteriört och interiört.

Exteriört är det framför allt plastdelarna som ändrats – den nya versionen har till exempel fått en alldeles slät nos. Bilen har blivit ynka 2,5 centimeter längre. Om ändringarna påverkar luftmotstånd och vidare förbrukning är ännu oklart.

Samtidigt får Kona också nya säkerhetsfunktioner. En är till exempel att bilen kan varna och även nödbromsa om någon närmar sig från sidan när man är på väg att backa (kanske ut från en parkeringsplats). Även en uppdaterad döda vinkeln- varnare utlovas.

Inuti får bilen en 10.25 tum stor digital instrumentpanel. En touhcskärm I samma storlek kan väljas till mittkonsolen. (Basversionen har en något mindre skärm). Lite beroende på utrustningsnivå ska infotainmentsystemet Bluelink ha stöd för trådlös Android Auto och Apple CarPlay. Bluelinksystemet med tillhörande app ska också ha fått nya funktioner, till exempel info om närliggande parkeringar med uppdaterade parkeringskostnader.

Nya looken på insidan…

…på utsidan…
…och gamla looken.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: