Hyundai smygvisar kompakta modellen Inster

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 jun 2024

Redan i början av året kunde vi skriva om att Hyundai planerar att lansera en mindre elbil som ska rikta sig speciellt till kunder i Europa. Den uppgavs också baseras på en fossilbil som redan säljs på den koreanska hemmamarknaden, Hyundai Casper.

Att det stämmer bekräftas nu av Hyundai som släpper lite information om bilen och några teaserbilder. Namnet blir Hyundai Inster, ett namn som ska baseras på orden “intim” och “innovation, och modellen placerar sig i A-segmentet. De exakta måtten avslöjas inte, men fossildrivna Hyundai Casper är 3,6 meter lång och 1,6 meter bred.

Detaljer kring batteristorlek och effekt får vi inte veta, däremot att räckvidden blir upp till 35,5 mil. Och redan nu kan vi se att Hyundai Inster får en del designelement från Ioniq 5 och Ioniq 6. På teaserbilderna syns samma pixlade design på strålkastarna fram och bak. I fronten hittas även runda strålkastare nedtill, något som är ett kännetecken i designen hos just Hyundai Casper. På en av teaserbilderna där hela Inster visas i mörker syns tydliga likheter i karossen med den koreanska förebilden.

Exakt var Hyundai Inster bjuder på får vi veta först om några veckor när bilen presenteras under Busan International Mobility Show som går av stapeln mellan den 27 juni och 7 juli i Sydkorea.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!