ID.Buzz uppges få ett startpris från 630 000 kronor

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 feb 2022

Om drygt en månad – den 9:e mars – är det till slut dags för Volkswagen att presentera elbussen ID.Buzz. Ända sedan prototypen visades redan 2017 har det skapats ordentligt med ”buzz” kring modellen. Förväntningarna är stora på allt från designen (hur retro blir den?), bussens räckvidd till priset.

Det senare ser ut att börja på strax under 60 000 Euro, eller knappt 630 000 kronor. Det uppger den tyska branschtidningen Automobilwoche med hänvisning till källor hos Volkswagen.

Vilken version av bussen som priset gäller framgår inte av uppgifterna och vad det slutgiltiga startpriset blir i Sverige återstår att se.

ID.Buzz kommer lanseras som transportbilen ID.Buzz Cargo och i personbilsversionen på 4,7 meter med plats för fem personer. Nästa år kommer även en längre version på fem meter med stolar i tre rader och plats för sju personer. 2025 utökas programmet med campingversionen ID.California.

Tidigare spekulationer har talat om ett pris från omkring 500 000 kronor. Eventuellt får vi veta de officiella priserna i samband med presentationen om en månad, men mer troligt är att det dröjer till försäljninstarten i maj.

Men förhoppningsvis bjuder presentationen den 9:e mars i alla fall på de tekniska detaljer som det hittills varit tyst om. Kamouflerade ID.Buzz har setts på vägarna i både Norge och Sverige den senaste tiden, men från Volkswagens håll har det ännu inte bjudits på mycket konkret information.

Säkert är i alla fall att ID.Buzz precis som övriga ID-modeller byggs på Volkswagenkoncernens elbilsplattform MEB. Den eldrivna minibussen kommer alltså dela teknik med bland annat elsuvarna ID.4 och ID.5.

Standardversionen väntas därför få bakhjulsdrift med 204 hästkrafter och ett batteripaket på 77 kWh. Versioner med större batteripaket och fyrhjulsdrift är också att räkna med.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: