Information om Rivian R2 läckt innan premiären

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 mar 2024

Med två dagar kvar till premiären av amerikanska Rivians nästa modell R2 var visst någon på företaget lite väl snabb i fingrarna. För under en kort tid fanns en hel del information om modellen uppe i källkoden på företagets sida. Till exempel priset, som enligt uppgifterna kommer att börja på 47.000 dollar i USA, vilket motsvarar knappt 490.000 kronor. Räckvidden hittades också i källkoden som där angavs till 300 miles, eller 52 mil och 0 – 96 km/h (0-60 mph) ska gå på tre sekunder.

Rivian R2 ses som företagets utmanare till Teslas storsäljare Model Y. Om prisuppgiften stämmer hamnar R2 på en liknande nivå som Model Y i USA och även måtten är med en längd på 4,71 meter jämförbar med Teslas modell. Däremot ser det ut som det kommer dröja ett tag innan Rivian räknar med att få ut R2 på vägarna. Först 2026 blir det av, enligt uppgifterna i källkoden.

Men då kan vi räkna med att få se Rivian R2 även här hos oss. Modellen har bekräftats för en europeisk lansering. R2 blir Rivians tredje modell efter pickupen R1T och den besläktade suven R1S, som både säljspå den amerikanska marknaden. Någon officiell lansering av dem har inte bekräftats för Europa, men under eCarExpo i Stockholm förra månaden fanns en R1T på plats.

Premiären för Rivian R2 sker den 7:e mars.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: