Kan nykomlingarna slå Model S i racet Haparanda–Ystad?

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

27 nov 2018

I dag går starten för årets upplaga av SECC – Swedish Electric Car Championship – i Haparanda. Tre elbilar, en Tesla Model S, en Hyundai Kona och en Jaguar I-Pace ska försöka ta sig så snabbt de bara kan till Ystad. Med på resan är även en Kia Niro EV, som ska till E-Car Expo. Hur den klarar sig läser du Elbilen nr 9.

Elbilen i Sveriges stora test av Hyundai Kona EV, Kia Niro EV och Jaguar kommer att visa hur nykomlingarna står de sig mot teknikledande Tesla, inte bara i fråga om räckvidd, men även laddkapacitet och strömförbrukning. Allt handlar inte om storlek på batterier. Energieffektivitet är även centralt för bra elbilar på långfärd.

För två år sedan åkte Anders Helgesson och Carl Hjelm från Motormännens tidning Motor sträckan Ystad–Haparanda på 23 timmar och 5 minuter i en Tesla Model S.  Det är det gällande rekordet för elbilar – och tiden som Tesla Club Swedens ordförande ska försöka slå i en Tesla Model S. De andra bilarna kommer att jaga honom, naturligtvis inom hastighetsgränserna.

Här kan du följa den spännande tävlingen i realtid.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: