Kinesiska pengar sätter fart på Detroit Electric

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

14 mar 2017

Kinesiska investerare är intresserade av Detroit Electrics eldrivna Lotus Elise-kopia.  Far East Smarter Energy Group har investerat 1,8 miljarder dollar, motsvarande 16 miljarder kronor, i biltillverkaren. 370 miljoner dollar (3,3 miljarder kronor) ska finansiera fabriken i Leamington Spa i Storbritannien.,

Produktionen väntas starta i slutet av året och priset blir över 100 000 dollar, rapporterar Electrek. Noll till hundra går på strax över fyra sekunder och batteripaketet på 37 kilowattimmar innebär en räckvidd på 288 kilometer (NEDC), alltså rejält mycket kortare än Tesla Roadster när den kom ut på marknaden. Och jämfört med det batteripaket som Tesla nu erbjuder Roadsterägare är räckvidden bara ungefär hälften så lång. SP:01, som Detroit Electrics bil heter, väntas ändå bli efterfrågad eftersom det inte är särskilt lätt att hitta Tesla-motsvarigheten på andrahandsmarknaden.

Detroit Electric har även planer på att nästa år lansera en suv och 2020 kommer en sedan. Om planerna går i lås är ambitionen att då producera 100 000 fordon per år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: