Kommer nya ID.3 i basversion med lägre pris?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 mar 2023

Tesla inledde det nya året med att kraftigt sänka priserna på Model 3 och Model Y. Det fick analytiker att förutspå ett priskrig bland elbilar då andra tillverkare skulle tvingas att haka på med sänkta priser.

Men Volkswagen gjorde snabbt klart att de inte är intresserade av att konkurrera om kunderna genom sänkta priser.

– Vi har en tydlig prisstrategi och fokuserar på tillförlitlighet. Vi litar på styrkan i våra produkter och varumärken, sa chefen för Volkswagenkoncernen Oliver Blume.

Men enligt tyska tidningen Handelsblatt kan Volkswagen vara på väg att sänka priset på ID.3 när den uppdaterade versionen av modellen börjar säljas senare i vår.

I alla fall indirekt, genom att erbjuda en instegsversion med ett mindre batteri.

Något pris nämndes inte vid presentationen av nya ID.3, varken för Sverige eller någon annan marknad. Däremot går det att läsa i pressmappen som då släpptes att ”ett mindre batteri är planerat för framtiden”.

Volkswagen säger att ID.3 kommer med ett mindre batteri än idag.

Idag erbjuds ID.3 med ett batteri med en kapacitet på 58 eller 77 kWh. Det mindre batteriet som planeras ska enligt tidningen vara på 45 kWh.

Det är också vad som tidigare erbjöds i den billigaste versionen, ID.3 Pure, med ett startpris från 404 900 kronor och en räckvidd på 34 mil.

Den togs sedan bort, men är nu enligt Handelsblatt på väg tillbaka. Med det kan Volkswagen erbjuda en billigare version av ID.3.

Vad priset blir är inte känt och om ID.3 med ett mindre batteri även kommer erbjudas på den svenska marknaden är oklart.

Idag börjar priset på ID.3 med batterioet på 58 kWh från 486 900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: