Konceptet Mini Cooper SE Cabriolet blir verklighet i sommar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 feb 2023

Hur vädret blir i sommar är det så klart ingen som vet. Men Mini verkar i alla fall räkna med soligt väder. För nu meddelas att konceptet på en cabriolet av eldrivna Mini Cooper SE kommer tillverkas i en liten upplaga till sommaren.

Drivlinan är samma som hos vanliga Mini Cooper SE, vilket betyder framhjulsdrift och 184 hästkrafter. Räckvidden för cabrioleten anges till 20,1 mil, vilket är något kortare än versionen med tak som tar sig upp till 23,4 mil på en laddning.

Konceptet av Mini Cooper SE Cabriolet på tur i USA förra sommren.

Det var förra sommaren som konceptet Mini Cooper SE Cabriolet visades upp under eventet ”Mini takes the States” i USA. Den öppna bilen visades upp när den kördes från Burlington till Greenville-Spartanburg utmed den amerikanska östkusten.

Det hette då att den inte skulle sättas i produktion. Något som nu alltså har omvärderats.

Insidan av tygtaket pryds av ett Union Jack-mönster och suffletten kan öppnas och stängas när du kör i upp till 30 km/h. Enligt informationen kring konceptet tar det 18 sekunder att sänka suffletten.

Tillverkningen av Mini Cooper SE Cabriolet drar i gång i april och den som vill ha ett exemplar bör inte vänta för länge. Modellen kommer nämligen endast tillverkas i 999 exemplar.

Hur många av dem som kommer till Sverige och vad priset blir här har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: