Maserati lanserar eldriven cab av Folgore

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 apr 2024

Kalendern visar mitten av april, men vårkänslan hålls tillbaka av temperaturer på måttliga nivåer. Kanske kan Maserati då hjälpa till lite när de nu visar sin senaste eldrivna modell som den här gången är en cab. GranCabrio Folgore är namnet och tekniken hämtas från tidigare visade GT-vagnen GranTurismo Folgore.

Vilket betyder rejält med hästkrafter och snabb laddning. Bilens tre elmotorer bjuder på en gemensam effekt på 560 kW (761 hästkrafter), vilket också kan höjas tillfälligt till 610 kW (830 hästkrafter) med en boostfunktion. Toppfarten anges till 290 km/h och 0–100 km/h går på endast 2,8 sekunder.

Den officiella räckvidden är upp till 47,7 mil på en laddning och när det är dags för ett laddstopp går det undan. GranCabrio Folgore har ett 800-voltssystem som gör att du kan ladda med upp till 270 kW. Batteriet med en kapacitet på 84 kWh kan då fyllas från 20 till 80 procent på 18 minuter.

På pressbilderna visas den i en läcker laxrosa färg. Om det inte faller i smaken finns ytterligare fem lackfärger, samt ytterligare fem färger för det uppfällbara taket. Svenska priser har ännu inte presenterats. Men nere på kontinenten börjar Maserati GranCabrio Folgore från strax över 200.000 euro, vilket motsvarar omkring 2,3 miljoner kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: