Långsam takt vid tillverkningen av Rivian R1T

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 okt 2021

I september började Rivian R1T att rulla av bandet och start up-företaget kunde slå sig på bröstet med att vara först att få i gång tillverkning av en eldriven pickup.

Men att det inte betyder samma sak som massproduktion blir tydligt när företaget nu redovisar hur många bilar som byggts sedan starten den 14:e september.

56 exemplar av Rivian R1T byggdes fram till den 22:a oktober. 42 av dem har levererats till kunder och då främst till personer anställda hos Rivian.

Intresset bland övriga kunder är däremot stort för både R1T och den kommande elsuven R1S. Enligt Rivian har företaget tagit emot 48 000 förbokningar av de båda modellerna. Men med en produktionstakt på två bilar per dag har de en bit kvar innan de kan leverera till alla. Och frågan är hur länge kunderna är villiga att vänta.

När det kommer till pickups med eldrift kommer Rivian inte heller vara ensamma om att kunna erbjuda det. Nästa år lanserar Ford sin klassiska modell F-150 med eldrift. Enligt Ford har det kommit in 120 000 förbokningar av F-150 Lightning, som den eldrivna versionen kallas. Kort efter att Rivian fick igång tillverkningen av R1T meddelade Ford att förserietillverkningen av F-150 Lightning har börjat.

Med sin erfarenhet borde Ford ha bättre möjligheter att skala upp produktionen vid lanseringen av sin eldrivna pickup.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!