Leverans i juni – nu släpps priset på Peugeot E-3008

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 maj 2024

Nya Peugeot E-3008 fick äran att bli först ut på ägaren Stellantis nya plattform STLA Medium. Leveranserna ska dra igång i juni och när Peugeot nu börjar ta emot beställningar får vi också veta priset på den nya crossoversuven.

Peugeot E-3008 erbjuds i tre olika utrustningsnivåer som alla kommer med samma batteristorlek och motor. Det vill säga en elmotor på framaxeln med 210 hästkrafter och ett batteri på 73 kWh som kan laddas med upp till 160 kW. Räckvidden anges till “över 500 kilometer”, någon exakt WLTP-siffra får vi inte veta.

Instegsverisonen heter Allure och kostar från 559.900 kronor. Då ingår 19-tumsfälgar, backkamera, nyckelfritt lås- och startsystem samt skyltavläsning. Ett steg över det är utrustningsnivån GT från 589.900 kronor där det även ingår större fälgar på 20 tum, uppvärmd ratt och Pixel LED-strålkastare. Toppversionen är GT Ultimate från 629.900 kronor som har stolar med massage och ventilation i framsätet, sätesvärme bak och assistanssystemet Highway Driving Assist.

Jämfört med tidigare 3008 har den nya versionen vuxit med 10 centimeter på längden. Med en längd på 4,54 meter är det ändå en inte alltför stor elsuv idag. Peugeot E-3008 är till exempel några centimeter kortare än till exempel Volkswagen ID.5 och över två decimeter kortare än Tesla Model Y.

Bagaget rymmer 520 liter och framme vid förarplatsen breder en 21 tum stor liggande display ut sig över instrumentbrädan. Ovanför den breda mittkonsolen sitter vad Peugeot kallar för ”i-Toggles”, vilket är touchknappar där du själv kan ställa in vilka funktioner som ska finnas där.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!