Lexus UX 300e får större batteri och 40 procent längre räckvidd

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 okt 2022

I Toyotas satsning på elbilar med 30 nya modeller till 2030 spelar lyxmärket Lexus en viktig roll. Från 2030 är det endast eldrift som gäller för Lexus i Europa.

Startskottet för omställningen är den nya elsuven Lexus RZ som med sitt batteri på 71,4 kWh har en räckvidd på 45 mil. Men redan nu uppdateras den befintliga modellen Lexus UX 300e till att få ett nästan lika stort batteri.

Det tidigare på 54 kWh åker ut och in kommer ett på 728 kWh. Med det blir räckvidden 45 mil – en ökning på över 40 procent.

Lexus har också passat på att förbättra modellen. Bland annat har de ökat karossens styvhet och stötdämparna har finjusterats för bättre köregenskaper. En uppdterad kamera och radar fram ska bättre kunna se fotgängare eller cyklister i mörker och filhållningsassistenten tar nu hjälp av artificiell intelligens.

Lexus UX 300e får nu också en digital nyckel där du kan låsa upp och starta bilen genom en app.

I framsätet har två usb-portar lagts till och störst synlig skillnad är att infotainmetsystem nu fått sig en genomgång. Mittskärmen har vuxit och är nu på 12,3 tum och fokus är nu på att styra funktionerna med pekskärmen.

Vad priset för den uppdaterade versionen av Lexus UX 300e med längre räckvidd blir har ännu inte meddelats. På Lexus hemsida står det endast att modellen kan beställas först i början på nästa år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: