Lotus Eletre till Sportbilsdagen i Västervik i helgen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

31 aug 2023

Kommande lördag, den 2:a september, är det dags för den andra upplagan av Sportbilsdagen i Västervik. Och vad passar bättre på ett sådant evenemang än det klassiska sportbilsmärket Lotus? Om det dyker upp någon av märkets kilformade skapelser från det förra århundradet återstår att se. Säkert är i alla fall att det enda exemplaret i Sverige av elsuven Lotus Eletre kommer finnas på plats och presenteras av ingen mindre än Elbilens sportbilsexpert Joakim Dyredand.

Elsuv är kanske heller inte rätt benämning. Lotus föredrar att kalla fyrhjulsdrivna Eletre för en ”hyper-SUV”. Ett passande namn med tanke på att den i standardutförandet kommer med 603 hästkrafter som gör att den klarar 0–100 km/h på 4,5 sekunder. Om det känns lite klent går det även att välja Lotus Eletre R som har hela 905 hästkrafter. Med det minskas tiden från 0-100 km/h till 2,95 sekunder. Toppfarten är begränsad till 260 km/h.

Sportbilsdgen anordnas vid Hamnplan och Skeppsbrokajen i Västervik mellan klockan 10.00 och 16.00. Förutom att kunna kolla in Lotus Eletre och träffa vår kollega Joakim bjuds det på stadsrace med sportbilar, pitwalk där du kan titta på bilarna ordentligt och utställnig med både gamla och nya sportbilar.

Inträdet kostar 150 kronor och barn under 12 år går in gratis.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: