Lucid Air till Europa i sommar – även Sverige med i planerna

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 apr 2022

Förra hösten började Lucid Motors leverera lanseringsversionen Dream Edition av sedanen Lucid Air till kunder i USA. I den har det inte sparats på någonting. Dream Edition har en effekt på 1 126 hästkrafter, ett batteripaket på 118 kWh och 83,7 mils räckvidd, enligt amerikanska EPA:s mätning med 19-tumsfälgar. Väljer du 21 tum får du nöja dig med 77,4 mils räckvidd.

Att kunder i Europa står näst på tur att kunna beställa en Lucid Air har varit klart sedan länge.

Frågan var bara när.

Men nu har en ”talesperson” från Lucid Motors bekräftat för bilsajten Autocar att exporterna till Europa börjar i juni i år.

Lucid Motors-chefen Peter Rawlinson provkör Lucid Air i New York

I vilket eller vilka länder som försäljningen då startar meddelades inte. Kinesiska elbilstillverkare har hittills ofta använd elbilslandet Norge som språngbräda inför en lansering i Europa.

Enligt tidigare mer eller mindre bekräftade uppgifter planerar Lucid Motors däremot att först etablera sig i Tyskland.

Autocar listar också upp Sverige bland flera andra marknader som ska följa efter lanseringen i Tyskland. Men det nämns inte när det är planerat och inte heller om även det är uppgifter direkt från Lucid Motors.

Enligt sajten bekräftas också att Lucid Motors utvecklar en ny och ännu mer kraftfyll version av Lucid Air. Den får en elmotor på framaxeln och två på bakaxeln som då döps till ”Megawatt bakaxel” och levererar över 1 300 hästkrafter. Tillsammans med framaxelns elmotor ska bilen få en total effekt på omkring 1 600 hästkrafter.

Priset för grundmodellen Lucid Air Pure med en räckvidd på 65 mil och 480 hästkrafter börjar i USA på omkring 720 000 kronor. Versionen Grand Touring som har en beräknad räckvidd på 83 mil och 1 060 hästkrafter börjar på omkring 1,3 miljoner kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: