Lucid Motors visar hur Lucid Air känns på insidan

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 maj 2021

Lucid Motors har släppt en ny video där vi får se lite mer av hur det kommer kännas att sitta i bilen och använda olika funktioner.

De flesta hittas på bilens två pekskärmar där den ena är på 34 tum, har en upplösning i 5K och sträcker sig från bakom ratten in till mitten av bilen. Den utgörs egentliogen av flera skärmar som satts ihop till vad som kallas ”Glass Cockpit”. Under den sitter ytterligare en pekskärm i mittkonsolen som fått namnet ”Pilot Panel” som även går att fälla in för en mindre störande körupplevelse.

På den stora skärmen visas förutom förarinformation även navigation. Men genom att svepa med fingrarna nedåt kan informationen även skickas ned till den mindre Pilot Panel.

Helt förlitar sig Lucid Motors inte på pekskärmar. Under Glass Cockpit finns reglage med riktiga knappar för luftkonditionering. Men de flesta funktioner i bilen ska även gå att styra med röstkommandon.

Den som har en telefon från Apple kan koppla upp den trådlöst via Apple Car Play. Användare av Android måste däremot använda en sladd.

En intressant funktion är att surroundsystemet med 21 högtalare används för att visa föraren var han eller hon ska rikta sin uppmärksamhet vid varningar. Lucid Air har även 30 sensorer inklusive Lidar och ska klara självkörning i nivå 3.

Lucid Air är tänkt att börja levereras senare i år.  Först ut är versionen Dream Edition med fyrhjulsdrift och över 1000 hk till ett pris på 169 000 dollar, omkring 1,5 miljon kronor. De ska sedan följas av versionerna Grand Touring för 131  500 dollar och Touring som kostar 87 500 dollar som båda har en räckvidd på omkring 80 mil.

Efter det följer en ”snikversion” som endast heter Air med 480 hk, en räckvidd på 65 mil och ett startpris på 69 900 dollar, knappt 600 000 kronor.

Nedan finns en video som visar mer av bilens insida.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: