MG Cyberster officiell – kommer nästa år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 apr 2023

Efter att ha visat koncept, en suddig teaservideo och det spridits bilder från kinesiska ministeriet för homologering är MG:s eldrivna roadster nu visad officiellt.

Namnet blir samma som hos konceptet, MG Cyberster, och den tvåsitsiga modellen är bekräftad för Europa nästa år.

Men även om namnet behålls från konceptet har designen skruvats ned några steg på vägen till att bli produktionsbil. Däremot kommer den med ett speciellt inslag med dörrar som öppnas uppåt i lambo-stil.

Men de tekniska detaljerna kring drivlinan fick vi inte veta. Enligt uppgifter från de kinesiska myndigheterna häromveckan kommer MG Cyberster i två versioner.

Med bakhjulsdrift bjuder bilen på 314 hästkrafter, den fyrhjulsdrivna versionen kommer med 544 hästkrafter. Enligt obekräftade uppgifter ska MG Cyberster då klara 0-100 km/h på omkring 3 sekunder. Det kan jämföras med Teslas nya generation av Roadster som har lovats klara sprinten på under 2 sekunder. När Tesla Roadster kommer ut är däremot ännu oklart.

Inte heller räckvidden fick vi veta. Fokus vid presentationen låg istället på designen.

Men än mer ska Cyberster blicka tillbaka på MG:s historia av brittiska sportbilar. Idag ägs märket av kinesiska SAIC.

-Med Cyberster låg fokus på att utveckla en design som reflekterar märkets framgångsrika historia och väcker liv i en sportig serie – samtidigt som vi var på det klara med att den skulle vara modern och framtidsorienterad, sa Carl Gotham som leder MG:s brittiska designstudio under premiären på bilsalongen i Shanghai.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: