Nammi Box kan bli Europas billigaste elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 aug 2024

Designen påminner inte lite om den hos Smart. Men avsändaren är en annan och namnet på modellen är Nammi Box som nu är bekräftad för lansering i Europa med Schweiz och Norge som första marknader. Bakom Nammi står den statliga kinesiska tillverkaren Dongfeng som med det nya märket vill fokusera på mindre eldrivna modeller.

Nammi Box har ett bagage på 326 liter och mäter 4,03 meter på längden, vilket gör den storleksmässigt jämförbar med Citroën ë-C3 och kommande Fiat Grande Panda. Hjulbasen är på 2,6 meter och i alla fall på bilder ser Nammi Box ut att bjuda på en rymlig insida med bland annat helt fällbara framsäten.

På framaxeln hittas en elmotor med en effekt på 70 kW (95 hästkrafter) och i botten sitter ett LFP-batteri som erbjuds i två storlekar. Med en kapacitet på 31,5 kWh har Nammi Box en räckvidd på 33 mil, enligt den mer förlåtande kinesiska körcykeln. Här i Europa erbjuds Nammi Box i Schweiz med det större batteriet på 42,3 kWh och med det anges en WLTP-räckvidd på 31 mil. Om även det mindre batteriet kommer till Europa är oklart och det finns inga uppgifter om vilken effekt det går att ladda med.

I Norge uppges Nammi Box kosta från 189.000 norska kronor, vilket gör den till landets billigaste elbil. Om och när Nammi Box även kommer till Sverige har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: