Elbilen logo Meny

Nu har Tesla 50 stationer med Superchargers i Sverige

Teslas nätverk av Superchargers fortsätter att expandera. Nu har den symboliska gränsen på femtio stationer uppnåtts när en ny station idag öppnar i Dorotea i Västerbotten.
Där hittas fyra så kallade v3-snabbladdare som är Teslas tredje generation av Superchargers med en effekt på upp till 250 kW.

Enligt Tesla går det då att ladda 12 mils räckvidd på endast fem minuter om du kör en Model 3 Long Range eller den aktuella sugen Model Y.

Med den nya stationen har Tesla nu totalt 582 Superchargers i Sverige och ytterligare 20 snabbladdare är planerade att öppna inom ett år.

Annars har rapporteringen om Teslas Superchargers den senaste tiden mest handlat om planerna på att låta också andra märken använda dem. Efter flera år av spekulationer bekräftade Teslas chef Elon Musk i juli att det kommer bli möjligt.

Ryktena om att en öppning var på gång ökade efter att Tesla ansökt och fått ekonomiskt stöd i Sverige och Norge för att bygga snabbladdare. Ett krav för att få stödet var att det handlade om publika laddare.
–Tesla har sökt på dessa grunder och även intygat detta i ansökningsblanketten när de kryssat i den rutan. Vi förutsätter därför att de laddstationer de bygger kommer vara publika, svarade Trafikverket till Elbilen i maj – något som fick stor spridning och kom att öka på spekulationerna om att en öppning av nätverket var på gång.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-09-23