Elbilen logo Meny

Nu ska alla ID-modeller få uppdateringar over the air

Volkswagen gör en stor sak av att satsa på digital teknik. Lanseringen av elbilen ID.3 gick inte helt smidigt när det kommer till just den delen, men i framtiden vill Volkswagen vara både en biltillverkare och ett mjukvaruföretag.

Strategin kallas ACCELERATE och grunden i det är möjligheten att kunna skicka uppdateringar over the air, OTA. Längre fram ser tillverkaren stora möjligheter till att tjäna pengar genom att sälja funktioner som laddas ned OTA.

I somras började Volkswagen skicka ut sin första uppdatering till sina elbilar i ID-familjen. Men då var det endast de som slagit till tidigt på en modell som kunde glädjas över nya funktioner.

Volkswagen sa då att man inte ville förhasta sig. Men nu utökas möjligheten till att gälla även andra.

Från och med idag ska alla ägare av ID.3 och ID.4 oavsett version kunna ladda ned mjukvara för att uppdatera till version 2.3 av bilens operativsystem.

Den innehåller nya funktioner för ID-Light, ljusslingan på insidan av bilen under vindrutan. Bland annat ska den kunna lysa i olika färger för att visa att funktioner som cruise control är aktiverad eller när du kör energisnålt.

Uppdateringen ska också förbättra bilens kameror och belysning samt vissa grafiska förändringar i infotainmentsystemet som enligt Volkswagen nu ska ge en ”lugnare” upplevelse.

Volkswagen har sagt att de planerar att skicka ut fyra uppdateringar per år till bilarna inom ID-familjen.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-09-13