Ny motor, mer effekt – så blir nya Volkswagen ID.4

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 maj 2023

Fram till 2026 har Volkswagen lovat hela tio nya elbilar. Det är däremot inte samma sak som tio nya modeller. Nyligen presenterade ID.7 och den kommande kombiversionen av den är helt klart nya modeller. Men till de tio räknas till exempel också den uppdaterade versionen av ID.3 som visades tidigare i år.

Om även en ny version av ID.4 innefattas i de tio elbilarna är ännu oklart. Att också Volkswagens första elsuv ska få en del nyheter 2025 står nu klart enligt tyska medieuppgifter.

Till skillnad från nya ID.3, där uppdateringen gällde karossen och framförallt inredningen, uppges ID.4 få ny teknik. Förmodligen handlar det då om den nya elmotorn och drivlinan APP550 som presenterades kort innan premiären av sedanen ID.7.

Den bjuder inte bara på 286 hästkrafter, jämfört med den tidigare elmotorns 204, utan ska även vara mer effektiv med längre räckvidd som resultat.

Volkswagen har också bekräftat att APP550 kommer till redan befintliga ID-modeller. Varför Volkswagen inte valde att sätta in den i ID.3 i samband med uppdateringen är oklart. Nu ser det alltså ut som att ID.4 i stället blir först att uppdateras med APP550, och det gäller då även prestandaversionen med GTX-emblem. Med den nya starkare motorn på bakaxeln sam ytterligare en elmotor fram kan effekten hos ID.4 GTX höjas från dagens 299 hästkrafter till 340. Det är samma som hos toppversionen av Cupras kommande elsuv Tavascan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: