Ny station med Superchargers öppnar för alla i Åre

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 feb 2023

Under sportlovsveckorna har vi flera gånger sett att biltillverkare sätter upp tillfälliga laddstationer i fjällen när efterfrågan ökar markant med alla besökare. I år gör bland annat Audi och Scania det.

Tesla tar det däremot ett steg längre och öppnar en ny Supercharger-station i Åre som också är permanent. Station bjuder på sex Superchargers med en effekt på 120 kW.

Det är alltså något långsammare laddning som gäller vid den nya stationen i Åre jämfört med stationen i Lindvallen som öppnades tillfälligt under sportlovet 2021.

Det blev senare en permanent station med så kallade v3 Superchargers som har effekt  en effekt på 250 kW.

Den nya stationen hittas på Årevägen 52 i Åre by. Den är också öppen för andra elbilar än Tesla. Efter att det blev möjligt för alla att ladda på 42 stationer med Superchargers i maj förra året har antalet nu ökat till 52 stationer. Det är enligt Tesla närmre 80 procent av laddarna i tillverkarens nätverk, eller 692 Superchargers.

Totalt har Tesla 69 stationer med 890 superchargers i Sverige.

Priset för att ladda varierar efter tidpunkt på dygnet och plats enligt Teslas prissättning ”Time of Use”. Som exempel nämns att priset för tillfället ligger på 5,50 kronor per kWh mellan klockan 20.00 och 16.00 för den som kör en Tesla eller har ett abonnemang hos Tesla för 129 kronor i månaden.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: