Nya bilder spär på rykten om billig Tesla Model 2

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 feb 2023

Bilder från Kina sprids nu på internet av vad som uppges vara en kommande billigare modell från Tesla. På Twitter syns en kamouflerad bil i storleken någonstans mellan en kompaktsuv och en halvkombi. I fronten sitter strålkastare som tydligt visar på Teslas designspråk. Även fälgarna känns igen från Model 3.

Men andra detaljer i karossen pekar på att det inte handar om en modell från Tesla. Bland annat pekas de traditionella handtagen ut, något som Teslas modeller inte har.

Att Tesla skulle gå ifrån just infällda dörrhandtag för att sänka kostnaden på en bil känns inte som särskilt troligt.

Men det kanske största tecknet på att det handlar om en annan bil hittas under stötfångaren bak. Där syns tydligt plats för ett avgasrör. Att Tesla skulle ta fram en kaross med möjligheten att kunna montera det baktill är uteslutet.

Foto: Twitter

Det har länge ryktats om en mindre och billigare bil från Tesla som då ofta kallas ”Model 2”. Tidigare spekulationer har talat om ett pris från 25 000 dollar och att den ska börja tillverkas 2023, alltså i år.

Att det nu kommer nya rykten ligger bra i tiden inför Teslas kommande event Investor Day den första mars.

Vid det har Teslas chef Elon Musk både lovat att presentera långsiktiga mål i ”Master Plan 3” samt berätta mer om nästa generations plattform för Teslas elbilar. Enligt Elon Musk ska den göra det möjligt halvera kostnaden för tillverkningen av bilar.   

Foto: Twitter

Några konkreta detaljer om planer på en Model 2 har däremot inte nämnts. Tesla har också för tillfället både fullt upp med att tillverka nuvarande modeller samt få igång tillverkningen av lastbilen Semi och kommande pickupen Cybertruck.

Men kommentarer på nätet ger ändå inte upp hoppet om att bilderna från Kina faktiskt visar Model 2. Detaljer i karossen pekar på att det är en Mazda CX-30 som döljer sig under kamouflaget. Det förklaras då med att Tesla använder en kaross från Mazda som en ”mula”, ett knep som bilbranschen använder vid tester där den faktiska bilen döljs under en annan kaross.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: