By Kirill Borisenko - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21385568

Nya uppgifter: Renault Zoe får dubbla räckvidden

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

20 sep 2016

Motormässan i Paris i slutet av september lär bli mycket intressant. Flera tillverkare kommer att presentera elbilar med lång räckvidd, nya plattformar, autonoma funktioner och annat godis.

Mycket av vad som kommer att presenteras har redan sipprat ut. Och nu avslöjar den franska nyhetskanalen BFMTV att Renault ska visa upp en uppdaterad Zoe med 320 km räckvidd på mässan.

Enligt BFMTV ska Renault ha ökat energimängden i batterierna, men även konstruerat en mindre motor, med samma effekt, som är lättare och energisnålare. Renault ska även ha förbättrat klimatanläggningarna och belysningen för att få ner energiförbrukningen. Dessutom ryktas det om en manuell växellåda med två växlar som ska göra bilen mer energieffektiv (här blir vi aningen skeptiska).

Den dubbla räckvidden som BFMTV uppger till 320 km baseras på befintliga modellen av Zoe som kanalen säger har 160 km i räckvidd (mer realistisk än NEDC-cykelns 240 km). När Elbilen testade Zoe kom vi cirka 150 km.

LG Chem ska stå för batteripacket som ska ta upp samma utrymme och ha samma vikt som nuvarande modell.

Återstår att se hur bra dessa uppgifter stämmer. Elbilen i Sverige är naturligtvis på plats i Paris när bilen presenteras.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: