Elbilen logo Meny

Över 170 000 elbilar från Volkswagen under första halvåret

Känns det som att det har blivit fler Volkswagen, Skoda, Audi och Porsche med eldrift på vägarna den sista tiden? Då kommer nu siffrorna som visar att så är fallet. Volkswagenkoncernens satsning med MEB-plattformen och elbilar som ID.3, ID.4 och Skoda Enyaq ger resultat när försäljningssiffrorna för årets första sex månader sammanställs.

Från första januari till sista juni sålde koncernen 170 939 elbilar globalt. Majoriteten av dem, 110 991 stycken, levererades dessutom under andra hälften av tidsperioden.

Därmed mer än fördubblades försäljningen av elbilar från Volkswagenkoncernen jämfört med första halvåret året innan.

Flest elbilar såldes inom Europa, som stod för 74,9 procent eller 128 078 exemplar. Redan tidigare i år visade siffror att Volkswagenkoncernens elbilar utgör över en fjärdedel av antalet sålda elbilar i Europa.

På den viktiga kinesiska marknaden såldes det däremot endast bilarna 18 285 bilar byggda på MEB-plattformen, trots lanseringen av elsuven ID.6 exklusivt för Kina. Enligt Volkswagen beror det på koncernens fokus på Europa med bland annat ID.3 och ID.4, som började säljas i Kina och USA först under våren.

Trots rekordsiffrorna har Volkswagenkoncernen ännu en bit kvar innan de når upp till Teslas rekordsiffror med över 200 000 levererade bilar under det andra kvartalet i år.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-07-20