Plats för nio – Peugeot uppdaterar E-Traveller

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 nov 2023

Det har visats flera eldrivna minibussar från kinesiska tillverkare den senaste tiden. Även Volvo ger sig in i segmentet med sin EM90 som hade premiär häromveckan. Gemensamt för dem alla är mer fokus på komfort än att kunna klämma in så många passagerare som möjligt.

I Peugeot E-Traveller går det däremot in upp till nio personer, beroende på version. Och när Stellantiskoncernen uppdaterar alla sina eldrivna transportbilar gäller det även den eldrivna minibussen E-Traveller för årsmodell 2024.

Skillnaden märks redan i fronten som har stramats upp med Peugeots nya designspråk. Det betyder den nya, platta logotypen på den nu slutna grillen och nya strålkastare. Vid förarplatsen hittas nu en helt digital instrumentering bakom ratten, som går att få uppvärmd som tillval.

Över mittkonsolen hittas en pekskärm på tio tum för inställningar och infotainment. På den går det också att koppla upp den egna mobilen trådlöst med Apple Car Play eller Android Auto.

Elmotorn är som innan på 100 kW (136 hästkrafter), ett virdmoment på 260 Nm och toppfarten är på 130 km/h. Det går att välja mellan ett batteri på 50 kWh för 22,4 mils räckvidd eller ett större batteripaket på 75 kWh som ger minibussen en räckvidd på 35 mil på en laddning.

Ombordladdaren är på 11 kW och trefas. När det behövs snabbladdning under resan går det att ladda med en effekt på upp till 100 kW. Batteriet på 50 kWh laddas då till 80 procent på en halvtimme, det större batteriet på 45 minuter.

Den som inte behöver nio sittplatser kan välja andra konfigureringar för att i stället få ett stort bagage. Med nio passagerare ryms där 1.500 liter, sitter det fem i bilen går det in 3.000 liuter och med tre personer 4.900 liter.

Svenska priser har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: