Polestar drar undan skynket på Polestar 3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

3 dec 2021

Först nästa år är det dags för Polestar att lansera nästa modell, Polestar 3. Ännu har vi inte fått så många detaljer mer än att det handlar om en elsuv, att den ska byggas i Volvos fabrik i USA och att den blir mer kraftfull än Volvos kommande eldrivna version av XC90.

De båda modellerna delar en del teknik och ska enligt tidigare uppgifter komma i två versioner med bakhjulsdrift från en elmotor eller fyrhjulsdrift med en elmotor på varje axel.  

Båda modeller ska också bjuda på avancerad självkörning med hjälp av lidar-teknik. Med det ska Polestar 3 vara självkörande på motorväg.

Radarn för det brukar då vara synlig i form av en puckel ovanför vindrutan. Men när Polestar nu presenterar bilder på en kamouflerad Polestar 3 hittas ingen sådan.

I övrigt går det att se att Polestar 3 får en hög midja samt smala och högt placerade strålkastare.

Polestar har tidigare beskrivit sin kommande modell som en ”aerodynamisk, helt elektrisk prestanda-SUV”. Kanske är det just aerodynamiken som gör att sidobackspeglarna  ser ut att vara betydligt mindre än på många andra suvar.

Polestars vd har tidigare sagt att Polestar 3 inte kommer få tre sätesrader.

– Jag har inget emot tre sätesrader generellt. Med två rader ger det mer möjligheter att ge bilen den där aerodynamiska taklinjen, det gör det möjligt att trycka på ytan mellan första och andra raden vilket verkligen ger den andra sätesraden en lyxig känsla, sa han till amerikanska Car and Driver.

Det låter alltså som att Polestar 3 kommer bli mer av en coupésuv, men exakt hur taklinjen ser ut går inte riktigt att utläsa av bilden. Tidigare har det endast vi

En tidigare bild av Polestar 3 i profil under ett vitt skynke tyder på en något sluttande taklinje och tydliga muskulösa former över hjulhusen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: