Polestar ger en glimt av kommande modellerna 3, 4 och 5

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 sep 2021

Häromdagen stod det klart att Polestar genom en genväg ska noteras på den amerikanska NASDAQ-börsen. I samband med det kom det även lite mer information kring tillverkarens kommande modeller Polestar 3, Polestar 4 och Polestar 5. 

Detaljerna kring båda är ännu få och hittills har vi endast fått en bild av Polestar 3 där bilen är övertäckt av ett skynke. Ändå går det att antyda att det handlar om en elsuv med mer coupéformad kaross, något Thomas Ingenlath bekräftar.  

Polestar 3 ska byggas sida vid sida av Volvos kommande eldrivna version av XC90. Men enligt Thomas Ingenlath ska Polestar 3 skilja sig åt rejält i designen med en mer aerodynamisk kaross. Tidigare har han också sagt att deras bil kommer bli mer kraftfull än Volvo XC90 och enligt Thomas Ingenlath en “otrolig hållning”.  

Med det ska Polestar 3 ge sig in och tävla om kunder i de övre segmenten, något som också återspeglas i prislappen. Över 75 000 dollar, omkring 655 000 kronor, uppges priset bli på den kommanden elsuven som börjar byggas nästa år i USA.  

Nästa modell, Polestar 4, ska lanseras året därpå med ett lägre pris och rikta sig till en bredare kundgrupp med ett pris på omkring 45 000 dollar, alltså strax under 400 000 kronor.  

Polestar 4 blir mindre men få samma drivlina som sitt större syskon och kommer enligt Thomas Ingenlath ha en än mer coupéformad kaross som gör den till en suv-version av Polestar 2. En därför inte allt för vild gissning är att den kommer påminna en del om Volvos elsuv C40 Recharge. 

Ännu längre fram kommer Polestar 5 som blir serieversionen av konceptet Precept. Det handlar då inte om en suv utan en sportigare sedan som ska konkurrera med bland annat Tesla Model S och Porsche Taycan.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!