Polestar mer än fördubblade leveranserna under första halvåret

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 jul 2022

Polestar har satt ett ambitiöst mål för sin tillväxt. Om tre år vill tillverkaren sälja 290 000 bilar om året, vilket är en tiodubbling av de 29 000 bilar som såldes förra året. 

Och siffrorna för antalet levererade bilar pekar uppåt. Under årets första sex månader levererade Polestar 21 200 bilar. Det är mer än dubbelt så många jämfört med de 9 510 bilar som levererades under förra årets första sex månader. 

-Det är fantastiskt att se att antalet entusiastiska Polestar 2-kunder växer så snabbt, kommenterar Polestars vd Thomas Ingenlath siffrorna. 

Målet att få ut 50 000 bilar i år är enligt Polestar på god väg att uppnås. Beställningar från kunder fortsätter att öka. Dessutom lade hyrbilsföretaget Hertz tidigare i år en beställning på 65 000 bilar under en femårsperiod. 

På midsommarafton noterades Polestar på Nasdaq i New York. Genom börsintroduktionen vill Polestar få in omkring 8 miljarder kronor för att fortsätta växa på fler marknader och lansera nya modeller. 

Polestar 3

Nästa modell blir elsuven Polestar 3 som ska premiärvisas den 3:e oktober och uppges få en räckvidd på 60 mil. 

-Polestar 3 kommer att sticka ut bland andra SUV:ar och lyfta vår tillväxt. Den representerar också hur vi expanderar vår tillverkning till USA i och med att vi blir alltmer globala, säger Thomas Ingenlath. 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: